• 11. december 2023 14:27

Nyheder fra hele verdenen

Den mest livlige by i Sydindien – Chennai. En by, som af mange er undervurderet og overset. En by, som du skal se og opleve, mindst én gang!

 

Chennai, tidligere kendt under navnet Madras, er hovedstaden i den indiske stat Tamil Nadu, og er én af de mest populære storbyer i Sydindien. Byen er fuld af liv og sanseindtryk, som du ikke vil kunne finde andre steder. Her er 10 facts om byen til dig, der planlægger en rejse dertil. Særligt, hvis du er typen der elsker kultur!

 

1.  En gammel by med masser af historie, men fuld af liv

Chennai er en utroligt interessant by, fuld af liv og kultur. Byen har en meget lang historie, som går helt tilbage til det 1. århundrede. Dermed gemmer byen på en masse interessante kulturskatte og masser af historie, men frygt ikke – byen er også fuld af liv. Byen er i dag hovedstaden i delstaten Tamil Nadu, og dermed er det officielle sprog her tamilsk. Men vær ikke nervøs, engelsk er også udbredt her. Chennai har, som sagt, en interessant historie bag sig, og netop derfor skal du besøge steder som National Art Gallery, Government Museum, Valluvar Kottam, Vivekananda House and Museum. Et andet interessant, men utroligt smukt sted er Connemmara Public Library, som har et imponerende arkitektur. Derudover finder du også kulturarv fra kolinitiden, heriblandt Fort St. George og Ripon Building.

 

2.  Farverige templer og smukke kirker

Chennai gemmer på mange, farverige, gamle templer. Den mest populære er Kapaleeshwarar templet i bydelen Mylapore, som er et besøg værd. Templet er også en af de ældste templer i Chennai. Andre interessante templer er Vadapalani templet. Chennai gemmer også på mange smukke kirker, heriblandt det portugisiske St. Thomas Basilica eller ganske enkelt – San Thome Church – som menes at være bygget over gravstedet for selveste Thomas, som var én af de tolv disciple af Jesus. Interessant, ikke?

 

3. Tag på stranden

I Chennai finder du verdens andenlængste bystrand – Marina Beach, med udsigt til den bengalske bugt. På strandens nordligste punkt finder du noget ganske interessant, nemlig mindestederne for nogle af Tamil Nadus mest prominente chefministre, Perarignar Anna (C. N. Annadurai), M.G. Ramachandran, M. Karunanidhi, samt Jayalalithaa. Dette er dog ikke ensbetydende med, at stranden er kedelig – tværtimod! Marina Beach byder på masser af liv og fest, og ikke mindst et stort udvalg af boder med fisk og skalddyr, og masser af frisk luft.

 

4. Masser af klassisk musik og dans

Gennem tiderne er Chennai blevet stedet for musik. Er du for eksempel interesseret i en hel ny verden af sydindisk klassisk musik, er Chennai klart stedet! Her finder du mange muligheder for at overvære koncerter med carnatic musik, som er den sydindiske udgave af klassisk musik. Der finder af og til også gratis koncerter, og du vil finde rig mulighed for også selv at studere musikken. Derudover vil du også kunne støde på den klassiske danseform, bharatanatyam, som er en utrolig smuk dans, at overvære.

 

5. Mad, mad, mad

Chennai er stedet for enhver madelsker. Om du så er vegetar eller elsker kød, vil du i Chennai finde et utroligt stort udvalg af lækre spisesteder, som vil byde dig på masser af smagsoplevelser. Er du i Chennai er det klart et “must” at prøve en dosai, idli & sambar, vadai, uttappam, pakoda, murukku, kuli paniyaram, eller bare en rigtig dejlig chennai-style filter coffee. Du vil hurtigt opdage, at Chennai er en multi-kulturel by, og dermed vil du finde et væld af kulinariske oplevelser. Så hold dig ikke tilbage!

 

6. Shopping

Hvad enten du er på udkig efter en smuk, farverig saree, eller et par helt almindelige jeans, vil du kunne finde det i Chennai – og til billige penge. Særligt bydele som T. Nagar og Egmore byder på shopping. I T. Nagar er det et besøg værd, at tjekke Ranganathan Street og Pondy Bazaar ud. Her vil du finde mange sager til billige priser. Derudover vil du i Chennai også kunne finde shoppingcentre som Express Avenue Mall, som er Sydindiens største af sin slags.

 

7. Mahabalipuram

Når du er i Chennai, kan du ikke undgå at høre om Mahabalipuram/Mamallapuram, som er mest kendt for de UNESCO verdensarvslistede templer fra det 7. og 8. århundrede. Mahabalipuram ligger 60 km syd for Chennai, i Chengalpattu-distriktet.

 

8. Parker, og flere parker

I Chennai finder du også flere parker, hvor du kan gå en tur, eller bare sætte dig ned og iaggtage folk og naturen omkring dig. Et must-visit er for eksempel Semmozhi Poonga Park, som ligger i byens centrum. Andre interessante parker er Arignar Anna Zoological Park og Guindy National Park & Snake Park Chennai.

 

9. Hvor skal jeg overnatte?

Bekymr dig ikke! Chennai her heldigvis et væld af muligheder, netop fordi byen er besøgt af mange. Vil du gerne være sikker, vil Egmore være et godt valg, da denne bydel ligger centralt i Chennai, og huser et væld af hoteller. Dernæst er bydele som T. Nagar og Nungambakkam også udmærkede steder.

 

10. Hvad med transport?

Chennais offentlige transport er glimrende, og er både nemmest og billigst at benytte sig af. Du vil hurtigt opdage, at det også er meget populært at bruge en ”auto” (også kendt som tuk-tuk) som transportmiddel, og dette også til billige priser. Dog vil jeg ikke mene, at denne transportform er sikker, særligt hvis man er turist, og vil dermed ikke anbefale dig dette. Brug hellere de offentlige transportmidler, såsom metroen eller bussen.

 

Ekstra info vedr. sikkerhed:

Chennais indbyggere er generelt kendt som meget venlige og imødekommende folk. Men, som i enhver anden storby, skal du som turist stadig passe på ift. tyveri, og generelt være opmærksom på omgivelser, særligt når du bevæger dig ud i nattelivet. Som kvinde kan du sagtens rejse solo, men vær forsigtig og hold dig væk fra nattelivet hvis du rejser som solokvinde. Er i 2 eller flere, så er det en helt anden sag.

 

 

 

Abita Jiny Balakrishnan

By Abita Jiny Balakrishnan

Journalist, og klummeskribent hos DK-Nyheder

Følg DK Nyheder

Hjælp os med at vokse og fortsat levere gratis interessant indhold ved at følge os på Facebook


This will close in 54 seconds