• 11. december 2023 14:06

Nyheder fra hele verdenen

Nyt skoleskyderi i USA – 3 børn samt gerningsmand, er meldt døde

Hancock

Af Hancock

mar 27, 2023

Onsdag d. 27. marts 2023 blev Nashville i Tennessee, USA, endnu en gang ramt af et skoleskyderi.

Ifølge Metro Nashville Police Department var Covenant-skolen, Covenant Presbyterian-kirken og Burton Hills Drive de tre områder, der var berørt af skyderiet. Politiet skriver på Twitter, at gerningsmanden blev dræbt, efter han blev mødt af politiet.

Desværre er det ikke første gang, at Nashville oplever en skoleskydning. I 2018 blev byen rystet af en skoleskydning på Marjory Stoneman Douglas High School, hvor 17 personer blev dræbt og 17 såret.

Det er også en del af en større trend i USA, hvor skoleskyderier desværre er blevet alt for hyppige. Ifølge en rapport fra National Center for Education Statistics i 2020 har der været mindst 106 skoleskyderier i USA siden 1982.

De præcise detaljer om det seneste skoleskyderi i Nashville er endnu ikke bekræftet, men ifølge journalisten Peyton Kennedy fra den lokale tv-station WKRN er mindst fire personer – inklusive gerningsmanden – døde i hændelsen. Desuden blev tre børn bragt til Vanderbilt University Medical Center med skudsår og erklæret døde efter ankomst.

Covenant-skolen, hvor skyderiet fandt sted, er en kristen privatskole, der har omkring 200 elever frem til sjette klasse.

Det er et chokerende og hjerteskærende angreb på uskyldige børn og lærere, der var på skolen på det pågældende tidspunkt. Det er endnu en påmindelse om, at USA har brug for mere våbenkontrol og bedre sikkerhedsforanstaltninger på skoler. Skoleskyderier må aldrig blive en del af hverdagen for børn og unge i USA eller andre steder i verden.

Hancock

By Hancock

Ansvarshavende chefredaktør på DK-N DK

Følg DK Nyheder

Hjælp os med at vokse og fortsat levere gratis interessant indhold ved at følge os på Facebook


This will close in 54 seconds