• 11. december 2023 14:39

Nyheder fra hele verdenen

Danskejet skib angrebet af pirater i Guineabugten – Besætning i sikkerhed

Hancock

Af Hancock

mar 28, 2023

Et danskejet skib, Monjasa Reformer, blev lørdag aften angrebet af pirater i Guineabugten omkring 260 kilometer ud fra Pointe Noir i Republikken Congo.

Piraterne gik ombord på skibet, der sejler under Liberia-flag og med forskellige olieprodukter om bord.

Det danske shippingselskab Monjasa, der ejer skibet, har bekræftet angrebet og oplyst, at der ikke er danske søfolk ombord på skibet. Hele besætningen på 16 mand befinder sig i et sikkerhedsrum på skibet, og der er ingen meldinger om skade på hverken skib eller last.

Monjasa har mistet kontakten til skibet, men selskabet samarbejder med lokale myndigheder for at reetablere kontakten og hjælpe besætningen. Af hensyn til besætningens sikkerhed ønsker Monjasa ikke at oplyse yderligere på nuværende tidspunkt.

I en pressemeddelelse understreger Monjasa, at besætningens sikkerhed og velbefindende er deres førsteprioritet, især i Vestafrika, hvor pirateri er en velkendt risiko. Selskabet vil dele nye oplysninger med offentligheden, når de bliver tilgængelige.

Skibet Monjasa Reformer – Kilde https://www.vesselfinder.com/

Pirateri er desværre en velkendt risiko i Guineabugten, som er et farvand ud for Vestafrika. Området strækker sig fra Senegal i nord til Angola i syd og er kendt for at have en høj forekomst af piratangreb på handelsskibe.

Piraterne i Guineabugten er ofte bevæbnede og kan være meget voldelige i deres angreb. De angriber typisk skibe for at stjæle værdifuld last, såsom olieprodukter, metaller og andre varer. Derudover kan de også tage besætninger som gidsler for løsepenge.

Skibets seneste position

En række faktorer bidrager til pirateriet i Guineabugten, herunder politisk ustabilitet, socioøkonomiske udfordringer, svage myndigheder og mangel på effektiv overvågning og kontrol af farvandet. Dette har gjort det til et fristende mål for pirater og kriminelle netværk.

For at imødegå problemet har forskellige lande og internationale organisationer øget overvågningen og patruljeringen i området samt samarbejdet om at bekæmpe pirateriet. Alligevel fortsætter piratangrebene i Guineabugten, og det er vigtigt for skibsfarten at tage de nødvendige forholdsregler og være opmærksom på risikoen, når de sejler i området.

Hancock

By Hancock

Ansvarshavende chefredaktør på DK-N DK

Følg DK Nyheder

Hjælp os med at vokse og fortsat levere gratis interessant indhold ved at følge os på Facebook


This will close in 54 seconds