• 11. december 2023 14:19

Nyheder fra hele verdenen

Når (ru)brikkerne mangler…

Hancock

Af Hancock

nov 17, 2021

At kende sin kandidat har i disse tider nået nye højder. Mange kandidater streamer ofte live via FaceBook og andre medier..

 

Herunder er et eksempel på en ulovlig livestream:

Stk. 5. Har vælgeren sat kryds ud for betegnelsen for en kandidatliste eller inden for kandidatlistens felt henholdsvis rubrik på en sådan måde, at det ikke med sikkerhed fremgår, hvilken af kandidatlistens kandidater vælgeren har villet give sin stemme, anses stemmesedlen som afgivet for kandidatlisten (listestemme). Tilsvarende gælder, hvis vælgeren på brevstemmesedlen har anført listebetegnelsen eller bogstavbetegnelsen for en kandidatliste eller navnene på flere kandidater opstillet på samme kandidatliste. Har vælgeren på brevstemmesedlen anført såvel den fælles listebetegnelse eller bogstavbetegnelse for kandidatlister, der har indgået et listeforbund, som navnene på flere kandidater, der er opstillet på en af de kandidatlister, der deltager i listeforbundet, anses brevstemmesedlen ligeledes som en listestemme for den pågældende kandidatliste. (kilde Retsinformation: https://www.retsinformation.dk/eli/lta/2018/1030

Det skal lige tilføjes at, det er ikke ulovligt at filme, eller tage billeder af sin stemme, men det er ulovligt at dele det efterfølgende – eksempelvis på de sociale medier. (Red: DK-N.DK)

Ovenstående understreger herved, at da alle kandidater altid vil stå i en rubrik, så er det gyldigt hvis vælger sætter sit kryds ved kandidatens navn.

Synes DU at videoen og indholdet er ok, og hvem synes du er forkert på den her?

Giv din mening til kende herunder:

 

Hancock

By Hancock

Ansvarshavende chefredaktør på DK-N DK

Følg DK Nyheder

Hjælp os med at vokse og fortsat levere gratis interessant indhold ved at følge os på Facebook


This will close in 54 seconds