• 29. september 2023 18:48

Nyheder fra hele verdenen

Klumme: Motion uden kant?

Helge Christensen

Af Helge Christensen

mar 7, 2023

En undersøgelse fra 2020 viser, at omkring 70 % af den danske befolkning, dyrker motion. Mange af dem jogging, fordi man stort set kan praktisere det hvor som helst. Jeg mødte én af disse sundhedsfreak forleden og fik en ægte aha oplevelse.

Jeg er i begyndelsen af 70’erne og storryger. Jeg spiser næsten kun fed mad og er vild med søde sager, hvilket tydeligt fremgår af mit korpus. Til gengæld dyrker jeg overhovedet ingen motion. Men det er der efter sigende en masse andre, der gør.

Du kender dem helt sikkert. De mennesker, der ikke kan få nok motion, og som du af og til møder som regel iført joggingtøj og høretelefoner. Jeg selv hælder til den opfattelse, at hvorfor løbe eller gå, når man har sin bil til at stå lige udenfor sin ejendom.

Som så ofte før mødte jeg forleden én af dem på en af de små gader i vort kvarter. En kvinde på omkring de 30.

Desværre løb hun ude på gaden, hvad jeg ikke forstod en pind af, da der på begge sider af gaden var rigeligt med fortov at løbe på.

Jeg kørte langsomt op på siden af hende, åbnede vinduet og anlagde min mest venlige mine.
Hej. Det kan undre mig, at du løber herude på kørebanen. Ville det ikke være mere hensigtsmæssigt at løbe inde på fortovet?

Hun standsede op, tog hørefiduserne ud og lod mig gentage mit spørgsmål.
Nåh, det“, svarede hun og fortsatte.
Hvis jeg løber inde på fortovet, skal jeg op og ned af alle de kantstene, der er, når jeg møder en sidevej. Og det er så besværligt

Aha“, svarede jeg og kørte videre, mens jeg tænkte:
Det er nok mig, der er helt galt på den. Men jeg troede faktisk, at meningen med at jogge netop var at blive forpustet.

 

Kære læser, læg gerne dine kommentarer og tanker om dette i kommentarsporet enten her, eller på Facebook... 
Helge Christensen

Helge Christensen

Undersøgende journalist, og klummeskribent hos DK-Nyheder

Følg DK Nyheder

Hjælp os med at vokse og fortsat levere gratis interessant indhold ved at følge os på Facebook


This will close in 54 seconds