• 11. december 2023 14:20

Nyheder fra hele verdenen

Filippinsk færgebrand efterlader 31 døde og mindst 7 savnes fortsat

Hancock

Af Hancock

mar 30, 2023

MANILA, Filippinerne — En færge med omkring 250 passagerer og besætningsmedlemmer om bord brændte i det sydlige Filippinerne, og 31 mennesker er druknet eller omkommet i branden og blev fundet senere, sagde en provinsguvernør torsdag.

Mange af de reddede var sprunget ud af MV Lady Mary Joy 3 i panik, da branden var på sit højeste, og de blev reddet op af kystvagten, søværnet, en anden færge og lokale fiskere, siger guvernør Jim Hataman fra den sydlige øprovins Basilan. Eftersøgnings- og redningsarbejdet fortsatte torsdag efter mindst syv savnede passagerer.

Den brændte færge er blevet bugseret til Basilans kystlinje, hvor kystvagtens personale og andre myndigheder senere har fundet yderligere 18 lig i en budgetsektion af passagerkabinen, tilføjede Hataman og tilføjede, at eftersøgningen af fartøjet fortsætter.

“Disse ofre omkom om bord på grund af branden”, udtaler Hataman. Guvernøren sagde og at en undersøgelse var i gang, og at fundet tydede på, at der var yderligere rejsende, som ikke var opført på skibets passagerliste.

Færgen var på vej til Jolo by i Sulu-provinsen fra den sydlige havneby Zamboanga, da den brød i brand midtvejs ud for Basilan tæt ved midnat, udtaler han yderligere.

Færgen MV Lady Mary Joy 3

Mindst 23 passagerer blev såret og bragt til hospitaler.

“Nogle af passagererne blev vækket af deres søvn på grund af den tumult, som branden forårsagede. Nogle sprang af skibet,” fortæller Hataman til Associated Press i telefonen.

Søulykker er almindelige i det filippinske øhav på grund af hyppige storme, dårligt vedligeholdte både, overfyldte skibe og mangelfuld håndhævelse af sikkerhedsreglerne, især i fjerntliggende provinser.

I december 1987 sank færgen Dona Paz efter at være stødt sammen med en brændstoftankskib, hvilket kostede mere end 4.300 mennesker livet i verdens værste søkatastrofe i fredstid.

 

Hancock

By Hancock

Ansvarshavende chefredaktør på DK-N DK

Følg DK Nyheder

Hjælp os med at vokse og fortsat levere gratis interessant indhold ved at følge os på Facebook


This will close in 54 seconds