• 29. september 2023 17:59

Nyheder fra hele verdenen

UPDATE – Mikkel er fundet i god behold – Efterlysning: Har du set Mikkel??

Hancock

Af Hancock

jun 8, 2023

UPDATE – Mikkel er fundet i god behold og er nu hos familien! –

Mikkel er 27 år, og har autisme. Mikkel er sidst set i Nordsjælland – han er nu forsvundet for fjerde gang på kort tid. Hjælp Mikkel og hjælp familien.

Det er ikke første gang Mikkel forsvinder – det er sket mange gange før.

Hvis du ser Mikkel:

Det Runde Hus – Ryparken – Hans bosteds nummer er. 21569558
Politiet om aftenen 114.

DK-N har været i kontakt med familien – og her er deres opråb:

Mikkel er en 27-årig mand med autisme og udviklingshæmning.

Han har været anbragt siden han var 14 måneder gammel sammen med sin tvillingesøster, som fungerer normalt, på trods af mange svigt og gentagne flytninger for dem begge.
Han bor nu på Ryparken, et døgnbehandlingshjem for mennesker med autisme. Mikkel er glad for Nordsjælland, hvor han kommer fra, og trives ikke i København på grund af larm og mange mennesker. Han har svært ved lyde og larm. For at håndtere stress og uro går han lange strækninger, nogle gange op til 60 kilometer på 10-20 timer.

Der har været tilfælde, hvor han har været efterlyst og blev fundet kold i en andens have i Nordsjælland klokken 5 om morgenen. Han er ikke i stand til at mærke sig selv, sin krop og behov, så han kan finde på at gå en hel dag i bagende sol uden solcreme og iført vinterjakke, uden at få noget at drikke.

Han forsøger ofte at stikke af gennem vinduet. Han udgør ikke ”tilstrækkelig fare for sig selv” for at blive lovligt tilbageholdt. Selvom opholdsstedet også er bekymret for ham, har de ikke mulighed for, eller hjemmel til, at passe bedre på ham.
Både han og hans familie ønsker, at han skal bo et sted, hvor han kan få ro og trives, for eksempel i Nordsjælland nær de skove, han plejer at gå ture i. På den måde kan han nemmere finde ro, men stadig have mulighed for at komme hjem igen.

Han taber sig, og hans krop kan ikke klare at gå så meget uden tilstrækkelig søvn, mad og drikke.

Han er ikke i stand til at forudse konsekvenserne af sine handlinger, så han ender flere gange langt hjemmefra sent om aftenen uden telefon eller personlige ejendele.
Familien i frygter, at han en dag bliver nedkølet eller dehydreret. Derudover er der konsekvenserne af, at han går så meget uden tilstrækkelig mad.

Han har været i kontakt med forskellige mennesker, der nogle gange har givet ham cola. De har set ham i alt slags vejr med bare fødder.
Københavns Kommune vil ikke flytte ham til en anden kommune, selvom han ikke trives i København, på grund af økonomiske årsager. Selvom han har brug for det, og hans familie bor i Nordsjælland.

Vi håber, at han kan blive flyttet til et sted, hvor han kan trives.

Hans nuværende opholdssted tillod ham at bruge kælderen som et sted at finde ro, men pludselig ændrede de reglerne på grund af bureaukrati. Efter det blev han stresset, da hans vaner og ro blev taget fra ham. Pædagogerne har svært ved at hjælpe ham der.

Der er blevet diskuteret lydisolering af hans lejlighed, dog uden resultat pt.
Vi ønsker, at Mikkel skal have frihed, men samtidig have mere støtte og bo et sted, hvor han trives. Det ville være ideelt, hvis det var tæt på de skove, han går til, så han ikke konstant bevæger sig mellem København og Hillerød og ender der om natten uden at have en fast base.

Desværre har Københavns Kommune afvist at henvise ham til en anden kommune, på trods af at det er åbenlyst, at han ikke trives i København. Økonomiske årsager har været årsagen til denne afvisning, selvom både Mikkel og hans familie har et ønske om at blive flyttet til Nordsjælland.

Vi håber inderligt, at der kan findes en løsning, hvor Mikkel kan få et nyt hjem, hvor han kan trives. Det er hjerteskærende at se, hvordan hans nuværende opholdssted har ændret deres holdning og ikke længere tillader ham at bruge kælderen som et sted, hvor han kunne finde ro. Denne ændring har skabt betydelig stress for Mikkel, og pædagogerne har haft svært ved at hjælpe ham med at håndtere denne situation.

Der er blevet diskuteret muligheden for at lydisolere hans lejlighed for at skabe bedre forhold for ham.
Vi håber på en løsning, der vil give Mikkel den ro og støtte, han har brug for. Det er vigtigt, at han kan leve et liv, hvor han er tryg og får den nødvendige hjælp til at håndtere sine udfordringer.

Det er på tide, at der bliver taget hånd om Mikkel og hans behov, så han kan trives og leve et værdigt liv.

Hancock

Hancock

Ansvarshavende chefredaktør på DK-N DK

Følg DK Nyheder

Hjælp os med at vokse og fortsat levere gratis interessant indhold ved at følge os på Facebook


This will close in 54 seconds