• 29. september 2023 18:41

Nyheder fra hele verdenen

Dødeligt syg: Fanget 1 kilometer under jorden

Hancock

Af Hancock

sep 8, 2023

I det sydlige Tyrkiet fortsætter redningsarbejdere deres desperate indsats for at redde en amerikansk huleforsker, der i fem dage har befundet sig omkring 1000 meter under jorden i et udfordrende hulesystem.

Dette dramatiske redningsforsøg blev igangsat efter, at den 40-årige forsker pådrog sig alvorlige indre blødninger i maven under en ekspedition i et af Tyrkiets dybeste hulesystemer i nærheden af Taurusbjergene.

Redningsaktionen, som overvåges af nyhedsbureauet dpa, involverer en international gruppe af redningshold, herunder kroatiske og italienske eksperter. Deres mål er at bringe forskeren sikkert op til jordoverfladen, en opgave, der kræver specialudstyr, da de snævre tunneler i hulesystemet ikke tillader passage for almindelige redningsmidler. Som et resultat arbejder redningsholdene ihærdigt på at sprænge de snævre passager fri for at gøre vejen op til overfladen mulig.

Ifølge lederen af den tyrkiske hulesammenslutning, forventes redningsindsatsen at vare op til ti dage, medmindre forskerens tilstand forværres eller forbedres. Læger, der nu er til stede ved hans side, har allerede udført en livreddende blodtransfusion, og han er rapporteret at være i bedring. Forskeren, der torsdag kunne stå op på egen hånd, har også etableret telefonisk kontakt med redningsholdene, hvilket giver håb om hans fremtidige redning.

Det er dog stadig op til lægerne at vurdere, om det er muligt at transportere den amerikanske huleforsker på en båre, når han er tilstrækkeligt stabil til det.

I mellemtiden viser optagelser fra området det intense arbejde fra redningsholdenes side, hvor teltlejre og kabler oprettes omkring åbningen til hulesystemet, som rangerer som Tyrkiets tredjedybeste.

Hancock

Hancock

Ansvarshavende chefredaktør på DK-N DK

Følg DK Nyheder

Hjælp os med at vokse og fortsat levere gratis interessant indhold ved at følge os på Facebook


This will close in 54 seconds