• 14. juli 2024 16:14

Nyheder fra hele verdenen

Champions League-lodtrækning giver topstærkt kvartfinaleopgør

Hancock

ByHancock

mar 18, 2023

Chelsea skal spille mod Real Madrid i Champions League-kvartfinalen, og det bliver et brag af en topkamp i Champions League

Chelsea skal spille mod Real Madrid i Champions League-kvartfinalen, og vinderne skal møde enten Manchester City eller Bayern München efter en toppræget lodtrækning, der gav to store kampe. På den anden side af lodtrækningen skal Napoli møde AC Milan i et rent italiensk opgør, mens Inter Milan skal møde Benfica, og et af disse hold er garanteret at nå Champions League-finalen.

Real Madrid besejrede Chelsea i sidste sæsons kvartfinale på vej mod at vinde Champions League for 14. gang, og fredagens lodtrækning gav en gentagelse af den uafgjort. Manchester Citys bestræbelser på at vinde deres første Champions League-titel skal også gøres på den hårde måde, idet Pep Guardiola møder sin tidligere klub Bayern München for første gang, inden et potentielt omspil mod Madrid i ottendedelsfinalen.

City har tilføjet Erling Haaland til det hold, der blev slået ud af Real Madrid i sidste sæsons semifinaler, men Carlo Ancelottis hold er fortsat det hold, der skal slås efter deres tæsk mod Liverpool i ottendedelsfinalen. Serie A-lederne Napoli ser ud til at være favoritter til at nå finalen i Istanbul på den anden side af lodtrækningen, hvilket ville være den første Champions League-finale for den italienske klub.

I Europa League vender Manchester United endnu en gang tilbage til Spanien efter at være blevet trukket mod Sevilla i kvartfinalen. Erik ten Hags mandskab mødte Real Sociedad i gruppespillet, inden de slog Barcelona i playoff-runden og slog Real Betis – også med base i Sevilla – i ottendedelsfinalen.

Sevilla har vundet konkurrencen hele seks gange, men hvis United går videre, skal de i semifinalen møde enten Juventus eller Sporting, som slog Arsenal på straffesparkskonkurrence for at nå frem til denne fase. På den anden side af lodtrækningen møder Feyenoord Roma i en gentagelse af sidste sæsons Europa Conference League-finale, mens Bayer Leverkusen tager imod belgiske Union Saint-Gilloise.

West Ham skal møde Gent i kvartfinalerne i Europa Conference League. David Moyes’ mandskab har det svært i Premier League, men har haft en fin europæisk sæson og vil forsøge at nå en semifinale for andet år i træk. The Hammers røg ud i sidste fire af Europa League i sidste sæson og skal møde enten Anderlecht eller AZ Alkmaar, hvis de kan komme forbi Gent.

Champions League-kvartfinalelodtrækning

Real Madrid mod Chelsea

Benfica vs Inter

Man City vs Bayern

Milan vs Napoli

Lodtrækning til semifinalen i Champions League

Real Madrid vs Chelsea / Man City vs Bayern

Benfica vs Inter / Milan vs Napoli

 

Hvornår er kvartfinalerne i Champions League, og hvad er kampene?
(Alle starttidspunkter er kl. 20.00 GMT)

Tirsdag den 11. april

Manchester City mod Bayern München

Benfica mod Inter Milan

Onsdag den 12. april

Real Madrid vs Chelsea

AC Milan vs Napoli

Tirsdag 18. april

Chelsea vs Real Madrid

Napoli vs AC Milan

Onsdag den 19. april

Bayern München vs Manchester City

Inter Milan vs Benfica

Hvornår er Champions League-semifinalerne?

Semifinalerne finder sted den 9.-10. maj og den 16.-17. maj.

Programmet for semifinalerne vil blive offentliggjort den 19. april.

Hancock

By Hancock

Ansvarshavende chefredaktør på DK-N DK