• 11. december 2023 13:52

Nyheder fra hele verdenen

75.000 børn og voksne er blevet udsat for fysisk, seksuel og psykisk vold

Hancock

Af Hancock

mar 24, 2023

En rapport fra en uafhængig kommission i Wales, UK, viser, at op til 75.000 børn og voksne blev udsat for fysisk, seksuel og psykisk vold i en række børnehjem og plejefamilier i perioden 1945 til 1990’erne.

Kommissionen blev nedsat i 2014 for at undersøge beskyldninger om overgreb og vold mod børn i Wales’ børnehjem og plejefamilier, og deres rapport blev offentliggjort denne uge.

Rapporten dokumenterer de grusomme forhold, som mange børn og voksne har været udsat for, og det viser sig også, at myndighederne havde kendskab til problemerne, men undlod at handle på dem.

Kommissionen har modtaget mere end 650 vidnesbyrd fra ofre og vidner om overgreb, og mange af dem fortæller om årtier med fysisk og seksuel vold, tortur, isolation og tvangsfjernelser.

Rapporten konkluderer, at myndighederne i Wales svigtede børnene og de voksne, der var i deres varetægt, og at der var en “kultur af mistillid og tavshed”, der gjorde det muligt for overgrebene at fortsætte i årevis.

Wales’ første minister, Mark Drakeford, har undskyldt på vegne af regeringen i Wales og udtalt, at rapporten er “en dyster påmindelse om, at staten svigtede sine mest sårbare borgere”. Han lover at handle på rapportens anbefalinger og styrke beskyttelsen af børn i Wales.

Rapporten er en vigtig påmindelse om, at beskyttelsen af børn og sårbare voksne er en vigtig opgave, og at myndighederne har et stort ansvar for at sikre deres sikkerhed og trivsel. Det er afgørende, at der træffes foranstaltninger for at sikre, at noget lignende aldrig sker igen, og at ofrene for overgreb får den hjælp og støtte, de har brug for.

Hancock

By Hancock

Ansvarshavende chefredaktør på DK-N DK

Følg DK Nyheder

Hjælp os med at vokse og fortsat levere gratis interessant indhold ved at følge os på Facebook


This will close in 54 seconds