• 29. september 2023 18:45

Nyheder fra hele verdenen

Tyfonen Maysak: Nordkorea lover at straffe embedsmænd over ‘tab af menneskeliv’

Hancock

Af Hancock

sep 5, 2020
Tyfonen Maysak har forudsaget massive ødelæggelser og døde i Nordkorea, såvel som Sydkorea

Nordkorea har lovet at straffe lokale embedsmænd over en tyfon, der ramte østkysten onsdag.

En avis fra Arbejderpartiet beskylder myndighederne i kystbyen Wonsan for ikke at forberede sig på tyfonen Maysak og beskylder dem for at have en “uansvarlig holdning”.

Avisen nævner ikke noget om, hvor mange der er savnede, sårede eller døde, men fortæller, at der er “snesevis af tilskadekomne”.

Avisen hævder, at embedsmænd ikke fulgte ordrer fra det ledende parti.

Tyfonen Maysaks ødelæggelser

Lokale myndigheder i Wonsan havde fået besked på at “straks organisere et projekt for grundigt at identificere ejendomme i fare og evakuere alle beboere“, sagde lørdagens avis Rodong Sinmun.

“Der blev truffet en beslutning om at pålægge dem, der er ansvarlige for tabet, streng parti-, administrativ og juridisk straf.”Kim Jong-un advarer mod tyfon og coronavirus

Sydkorea kæmper med dødbringende oversvømmelser og jordskred:
Det er umuligt at kontrollere, om de lokale embedsmænd ignorerede disse ordrer, eller om de uretfærdigt er beskyldt af det ledende parti for at berolige offentlig utilfredshed, rapporterer BBC Asia Pacific Editor Celia Hatton.

Optagelser fra statssenderen KCTV tidligere på ugen viste broer og betonvægge i Kangwon-provinsen ødelagt af højt oversvømmelsesvand.

Tyfonen ramte landets østkyst:
Typhoon Maysak forårsagede skader i Nordkorea kun en uge efter, at en anden tyfon, Typhoon Bavi, ramte landet.

Nordkorea er særligt sårbar over for oversvømmelser på grund af skovrydning af bjerge og bakker. Landets skrantende infrastruktur betyder også, at naturkatastrofer udgør en særlig udfordring.

Typhoon Maysak ramte også Sydkorea og dræbte mindst to mennesker og forårsagede evakuering af mere end 2.200 mennesker til den sydlige by Busan.

Hancock

Hancock

Ansvarshavende chefredaktør på DK-N DK

Følg DK Nyheder

Hjælp os med at vokse og fortsat levere gratis interessant indhold ved at følge os på Facebook


This will close in 54 seconds