• 11. december 2023 14:39

Nyheder fra hele verdenen

Svedige boller fra Kohberg

Hancock

Af Hancock

mar 24, 2023

En mandlig ansat hos bagerigiganten Kohberg blev fyret efter 12 års ansættelse, fordi kolleger klagede over hans svedlugt. Men nu har Afskedigelsesnævnet vurderet, at der var tale om en urimelig opsigelse, og Kohberg skal derfor betale den tidligere medarbejder 85.000 kroner i erstatning.

Det er en klar påmindelse om, at virksomheder ikke kan afskedige medarbejdere uden en saglig grund, og at det er vigtigt at følge de gældende regler og procedurer. I dette tilfælde blev den ansatte fyret på grund af en personlig egenskab, som ikke var relevant for hans jobfunktion, og det var derfor ikke en saglig grund til opsigelsen.

Som arbejdsgiver er det vigtigt at behandle medarbejderne retfærdigt og med respekt. Hvis der er problemer med en medarbejders adfærd eller ydeevne, skal der tages hånd om det på en professionel måde, og der skal gives mulighed for at forbedre sig, før en opsigelse kan overvejes.

Denne sag viser også vigtigheden af at have en stærk fagforening i ryggen. Den tidligere medarbejder i denne sag var medlem af fagforeningen 3F, som hjalp ham med at føre sin sag og opnå den erstatning, han var berettiget til.

 

Kohberg Brød A/S er en dansk fødevarevirksomhed, der fremstiller brød og kager. Det er Danmarks største danskejede bageri. Virksomheden begyndte sin tilværelse som en almindelig bagerforretning i Bolderslev i Sønderjylland.

Det er i bund og grund en trist situation for både den tidligere ansatte og Kohberg. Det er vigtigt at overveje, om der var andre måder at løse problemet med den pågældende medarbejders svedlugt end at afskedige ham. Det kan være, at der kunne have været mulighed for at tilbyde ham hjælp eller vejledning til at håndtere problemet, eller at man kunne have undersøgt om der var alternative stillinger i virksomheden, hvor problemet med svedlugten ikke ville være så relevant.

Når det er sagt, kan det være vanskeligt at håndtere personaleproblemer på en måde, der tilfredsstiller alle involverede parter. Det er vigtigt for arbejdsgivere at overveje, hvordan de håndterer denne type situationer og tage hensyn til medarbejderens rettigheder og arbejdsmiljøet som helhed. Det er også vigtigt at overveje, om der er specifikke politikker eller retningslinjer på plads for at håndtere denne type situationer på en fair og rimelig måde.

Hancock

By Hancock

Ansvarshavende chefredaktør på DK-N DK

Følg DK Nyheder

Hjælp os med at vokse og fortsat levere gratis interessant indhold ved at følge os på Facebook


This will close in 54 seconds