• 11. december 2023 13:25

Nyheder fra hele verdenen

Rejsen går til: Sri Lanka

Sri Lanka – Det Indiske Oceans perle, er helt sikkert et sted, du skal se!

Øen har alt, hvad du ønsker: strande, natur, skove, bjerge, alt. Landet i sig selv er utroligt smukt, og det er også prismæssigt overkommeligt, at rejse hertil. Her får du 10 tips til din rejse til Sri Lanka.

 

1. Husk visum og ankomstskort

Det er muligt at købe et visum ved ankomsten, men det er bestemt ikke den hurtigste måde, at skaffe et visum på. Derimod er det meget bedre og nemmere, at ansøge om et eVisum lige her. Med blot et par klik og en onlinebetaling, modtager du dit eVisum i din mailbox på blot 5 minutter! Det er som regel altid en god ide, at printe denne ud, så du problemfrit kan fremvise denne ved ankomst.

Derudover, er det en fordel, at have udfyldt et såkaldt Arrival Card – ankomstskort – inden man lander på Sri Lanka. Dette kan gøres online her. Du skal udelukkende udfylde “Arrival Card”. Når du har udfyldt dette, og sendt formularen afsted, skal du ikke bekymre dig om yderligere. Vær dog opmærksom på, at du ikke vil modtage en kvittering, men at formularen blot videresendes til de Sri Lankanske myndigheder.

2. Kvinde og solorejsende?

Intet problem! Tøv ikke med at tage af sted som solo. Den srilankanske befolkning, både singalesere og tamiler, er venlige, varme og høflige. Er der nogen, der alligevel desperat forsøger at blive venner med dig, kan du blot afvise venligt, og roligt fortsætte din rejse. Der er ingen grund til panik. Husk blot, at klæde dig fornuftigt på, og sørg for, at et familiemedlem og/eller hotellets personale hele tiden ved, hvor du befinder dig. Et tip er at slå “Del din placering” til på din smartphone for dine betroede kontakter.

 

3. Anskaf dig et lokalt simkort

Mens nogle rejsende nøjes med at købe et eSim, er det dog helt sikkert nemmere med et lokalt simkort, da det også er meget billigere, end at bruge penge på det væsentligt dyrere eSim. Simkort fra samtlige udbydere, som Airtel, Dialog mm., kan købes i lufthavnen, ved ankomsten, helt uden besvær.

4. Respekter de religiøse skikke

Et tip, som mange som regel giver, er at respektere de religiøse skikke i det land, du besøger. Dette er ikke anderledes for Sri Lanka. Uanset om det er et buddhistisk, hinduistisk, muslimsk eller kristent sted, skal du, som udgangspunkt, huske at respektere deres skikke.

 

5. Vær forberedt på et ualmindeligt stort udvalg af lækker mad

Sri Lanka er himmelsk, når vi taler om mad! Det srilankanske køkken er et af de lækreste i verden, og du finder en masse forskellige, smagfulde retter, herunder de traditionelle ris & karryretter, men også unikke srilankanske retter som kothu rotti, appam, idiyappam, pittu/puttu, og tilbehør som pol sambol, seeni sambol, og meget mere. Helt sikkert paradiset for enhver foodie! Tøv ikke, nyd hver en bid!

 

6. Kig forbi den nordlige del

Når de fleste mennesker beslutter sig for, at rejse til Sri Lanka, vil de, som regel, tage til de mest populære steder, som ligger sydpå, og i oplandet. Men her er et andet sted at udforske: Det nordlige område. Jaffna og dens omgivelser er utrolig smukke, og den tamilske befolkning er ekstremt venlig. Du vil, uden tvivl, komme til at opleve noget helt anderledes, end det man ser i resten af landet. Og du vil ikke fortryde det.

7. Et paradis af delikatesser

Husk, at du kan finde lækre delikatesser i Sri Lanka. Der er et bredt udvalg af lokale delikatesser, som du kan prøve, og også købe med hjem – lige fra snacks som murukku, vadai, “mixtures” og lignende, til søde sager, som dhodhel, maskat, panaattu, og meget mere.

8. Rejsende på et budget?

Ingen grund til bekymringer; Sri Lanka har det hele. Der er masser af hoteller, guest-houses, og resorts til overkommelige priser for dem, der rejser på et budget, og du kan selvfølgelig også finde luksushoteller og resorts, hvis du foretrækker dette. Lav gerne research af forskellige steder, forud for booking af dine ophold. Dermed vil du kunne finde de bedste steder, som passer til dit budget.

9. Jamen, det er jo bare en lille ø…?

Bestemt ikke! Sri Lanka er en rimeligt stor ø, og  har så mange attraktioner og seværdigheder at se. En enkelt 1-uges tur er typisk ikke nok til at udforske det hele. Lav derfor gerne noget research forud din tur, tjek afstandene fra A til B, og lav en ordentlig plan for, hvad du VIRKELIG vil se. Endnu et godt tip er, at det vil gøre turen væsentligt nemmere og mere oplevelsesrig med en privat chauffør, hvilke der findes mange af – endda til rimelige priser. Vær dog realistisk ift. hvad du/I kan nå at se, og lav gerne en liste af steder, I ønsker at se.

Når man ikke at se alt på én uge, kan man jo altid vende tilbage igen 😉

10. Hvad med valuta?

Det er forholdsvist nemt at hæve penge fra en hæveautomat på Sri Lanka; det er faktisk den nemmeste måde, at få dine srilankanske rupees på. Andre foretrækker at medbringe US Dollars, for derefter at veksle til den lokale valuta, ved ankomsten. Og selvfølgelig er det i mange butikker, og på mange hoteller muligt at betale med Mastercard. Men det er altid en god idé, at være godt forberedt hjemmefra, i tilfælde af, at man havner et sted, hvor man ikke kan bruge sit betalingskort.

Abita Jiny Balakrishnan

By Abita Jiny Balakrishnan

Journalist, og klummeskribent hos DK-Nyheder

Følg DK Nyheder

Hjælp os med at vokse og fortsat levere gratis interessant indhold ved at følge os på Facebook


This will close in 54 seconds