• 10. december 2023 23:49

Nyheder fra hele verdenen

Endnu en ulykke på Kongevejen…

Hancock

Af Hancock

dec 24, 2020

Igen er der sket en ulykke på Kongevejen i Virum. 3 biler er totalsmadret…

Ulykken er heldigvis sket uden personskade erfarer DK-N.DK – En ung mandlig bilist har indledningsvist forklaret, at han så “noget løbe over vejen”.

Det hænder, at dyr krydser Kongevejen i tide og utide, og kan som her til aften ca. kl. 23.35 resultere i ulykker. Den mandlige bilist var tydeligvis rystet. Manden havde som en reaktion “rykket i rattet” for at undgå dyret som krydsede vejbanen, og det resulterede desværre i, at bilisten havarerede med en mindre parkeret bil i første omgang (Red: en Peugeot 207) som derefter blev skubbet op i en anden bil som var parkeret foran. Alle 3 biler var tydeligt medtaget, men gudskelov kom føreren ikke noget til. De andre 2 biler var tomme.

 

Politi og redning var på stedet, og fik afviklet situationen i løbet af ca. 1,5 time. Trafikken var ikke lukket på Kongevejen i perioden, men nedsat hastighed var en selvfølgelighed. Dette betød dog ikke meget, da der ikke var meget trafik.

Bremser du for katte, hunde, egern, fugle og osv.? Hvad med heste, køer, eller hjorte?

Bekæmp trangen til at dreje af, mens du bremser, hvis du ikke har tid til at kontrollere trafikken først.

Hvis du er i stand til at foretage en sikker baneændring, skal du gøre det på alle måder. Men at svinge uden at orientere sig kan resultere i en ulykke.
Dyrets størrelse betyder noget. Hvis det er lavere end din bils hjelm, og du ikke har tid til at kontrollere andre baner, skal du ikke bremse, men køre det ned. Hvis dyret er højere end hjelmen på din bil, skal du undgå det, hvis du kan, men du skal vide, at det stadig kan være bedre at ramme dyret.

Ofte sker det så hurtigt, at bilister ikke har mulighed for at kunne nå at træffe en beslutning om, hvad de skal gøre, men det bedste er, desværre i de fleste tilfælde at ramme dyret og forsøge at undgå at flå i rattet eller gøre noget, der kan få dig til at miste kontrollen med dit køretøj.

En hovedregel foreskriver: “Er det på 4 ben så fortsæt, er det på 2 ben, så undgå“.
De fleste skader på mennesker fra dyrekollisioner opstår ikke når dyr rammes, men i forsøget på at undvige.

 

Hancock

By Hancock

Ansvarshavende chefredaktør på DK-N DK

Følg DK Nyheder

Hjælp os med at vokse og fortsat levere gratis interessant indhold ved at følge os på Facebook


This will close in 54 seconds