• 29. september 2023 17:50

Nyheder fra hele verdenen

Kørende bil ramt af lyn – Se videoen

Hancock

Af Hancock

jul 12, 2022

Da Michaelle May Whalen fredag ​​vendte hjem fra en familieferie under et tordenvejr nær St. Petersborg, Florida., besluttede Michaelle May Whalen sig for at prøve at fange et lyn med sin telefon. Efter en række mislykkede forsøg på at tage billeder gik hun over til video og så skete det.

En pickup truck foran hende – ført af hendes mand, med sine børn ombord – blev ramt af et kraftigt sky-til-jord lyn. Han og børnene har det fint, selvom pickuppen er blev rapporteret at være “fuldstændig stegt.”

Meteorologer kaldte videooptagelsen for den “mest sindssyge” og “mest utrolige” nærbillede lynvideo nogensinde.

Et sekund senere kan Whalen høres reagere med et skrig, efterfulgt af et vigtigt spørgsmål: “Er han okay?”

Hendes mand og børn var uskadte, da det stålrammede køretøj fungerede som et “faraday-bur”, hvor strømmen fra lynet går rundt om metalkroppen og typisk går ud til jorden fra dækkene. Lynet undgår at ramme alle mennesker i bilen, så længe de ikke har armene ud af vinduerne hvor de kan berøre bilens stel. Dette er også en grund til, at fly ofte bliver ramt af lynet uden større skader.

På mindre end et blink med øjet ses yderligere to lynhurtige glimt, ligesom røg stiger op fra stedet hvor lynet slog ned.

 

Når lynet slår ned, sender det tusindvis af ampere strøm og ekstrem varme ind i et objekt på bare mikrosekunder, hvilket forårsager eksplosiv ekspansion.

 

Hvis du ikke helt har fået en tilstrækkelig dosis med lyn, så lægger vi
lige en lille video her af 50 fantastiske lyn fanget på kamera:

Hancock

Hancock

Ansvarshavende chefredaktør på DK-N DK

Følg DK Nyheder

Hjælp os med at vokse og fortsat levere gratis interessant indhold ved at følge os på Facebook


This will close in 54 seconds