• 29. september 2023 19:58

Nyheder fra hele verdenen

Blev franarret betalingskort og pinkode

Hancock

Af Hancock

sep 3, 2020

Frederikssund: En 80-årig kvinde blev onsdag eftermiddag franarret sit betalingskort og pinkode. Kvinden blev kontaktet telefonisk af en mand, som udgav sig for at være bankrådgiver og fortalte kvinden, at der skulle lægges en ny chip ind på hendes kort, så det bedre kunne spores, hvis det blev stjålet.

 

Manden ville sende en kollega ud for at hente kvindens betalingskort, som hun bare skulle lægge ved sin hoveddør. Manden fik endvidere til kvinden til at oplyse pinkoden til betalingskortet og fortalte hende endvidere, at hun ikke måtte tale i telefon i nogle timer efter hans opkald. Kvinden gjorde, som hun havde fået besked på, og opdagede omkring klokken 21.15 samme aften, at der var hævet et større beløb fra hendes konto ligesom der også var foretaget flere dyre indkøb via betalingskortet.

Nordsjællands Politi opfordrer til, at man aldrig udleverer oplysninger om sin bankkonto, betalingskort eller pinkode i telefonen. Bliver man ringet op af en person, der udgiver sig for at være fra banken, kan man bede om vedkommendes navn og så ringe tilbage til bankens officielle telefonnummer for at sikre sig, at der ikke er tale om svindel.

Hancock

Hancock

Ansvarshavende chefredaktør på DK-N DK

Følg DK Nyheder

Hjælp os med at vokse og fortsat levere gratis interessant indhold ved at følge os på Facebook


This will close in 54 seconds