Idag skal vi gætte en person – personen er dansk, bor i Danmark og har gjort sig bemærket på den ene eller anden måde – negativt eller positivt.
Vi tegner et billede af personen, og så er det op til jer kære læsere, at gætte hvem personen er – i bedste påskestil – god fornøjelse 😉 Kom med jeres bud på Facebook her >>
- Lægeeksamen i midten af 90’erne.
- Konsulent for patienter med kroniske smerter og fibromyalgi
- I 2013 blev hun involveret i sin datters smykkeforretning og hjalp med at designe og producere smykker
- Har arbejdet ved flere kommuner som konsulent og rådgiver i forhold til sundhedsfremmende initiativer
- I 2015 blev hendes lægelicens inddraget på grund af en række klager fra tidligere patienter og kolleger
- Efter at have mistet sin lægelicens, begyndte hun at tilbyde alternative behandlingsformer til patienter og markedsførte sig selv som en “læge uden grænser”
- Har tilbudt “raskmeldinger” til syge mennesker og har kritiseret den danske sundhedspolitik og lægevidenskab
- Har været imod brugen af mundbind og coronatests og har kritiseret myndighedernes håndtering af pandemien, selvom hun selv har solgt spyttests for at tjene penge
Om personen – Styrelsen for patientsikkerhe vurderede i sin tid > “dog uden tilladelse til selvstændigt virke. Den 17. september 2021 blev hun sat under skærpet tilsyn af Styrelsen for Patientsikkerhed. Styrelsen vurderer, at “der er begrundet mistanke om, at personen vil kunne udgøre en forringet sikkerhed på grund af alvorlig kritisabel faglig virksomhed”
I løbet af den seneste tid har der været en del debat omkring personens postulater og argumenter vedrørende sundhed og sygdom. Personen vi taler om er en tidligere læge, der er blevet frataget sin licens i Danmark. Selvom personen stadig har mange tilhængere, er hendes postulater blevet modbevist af en række eksperter og fagfolk.
Personen har bl.a. påstået, at mange sygdomme og lidelser kan helbredes gennem alternative behandlingsformer og kosttilskud. Hun har også argumenteret imod brugen af mundbind og coronatests, og har kritiseret myndighedernes håndtering af pandemien. Desuden har hun tilbudt “raskmeldinger” til syge mennesker og markedsført sig selv som en “læge uden grænser”.
Disse postulater og argumenter er blevet modbevist af flere fagfolk og eksperter på området. For eksempel har TJEK DET, en faktatjekker fra DR, undersøgt flere af personens påstande og fundet dem mangelfulde og fejlagtige. TJEK DET har bl.a. konkluderet, at der ikke er tilstrækkelig dokumentation for, at alternative behandlingsformer og kosttilskud kan helbrede sygdomme og lidelser på samme niveau som konventionel medicin. Desuden har de påpeget, at personens påstande om mundbind og coronatests er imod anbefalinger fra sundhedsmyndighederne og derfor potentielt farlige for samfundets sundhed.
TJEK DET har også undersøgt personens påstand om at kunne raskmelde syge mennesker. De har konkluderet, at det er i strid med lægeetiske principper og kan skade patientens helbred. Desuden har personen selv mistet sin lægelicens i Danmark på grund af klager fra patienter og kolleger.
På trods af modbevisningen af personens postulater og argumenter har hun stadig en stor tilhængerskare og fortsætter med at markedsføre alternative behandlingsformer og kosttilskud. Det er vigtigt at være opmærksom på, at sundhed og sygdom er komplekse emner, og at det altid er bedst at søge rådgivning fra fagfolk og eksperter på området.
I sidste ende er det op til den enkelte at tage ansvar for sin egen sundhed og træffe de bedste beslutninger for sig selv og sin familie. Men det er vigtigt at huske på, at sundhed og sygdom ikke er et spørgsmål om tro eller overbevisning, men om videnskabelig evidens og faglig ekspertise.